Verschillende Type's van workshops

 

Easy Cooking: Dit zijn workshops van 3uur, ideaal voor als je weinig tijd hebt en een snelle hap op tafel wil toveren.

 

Patisserie/gebak: De trots van een belg in de keuken! Alles wat met bakken te maken heeft vind je terug onder deze noemer.

 

Exploring cooking: Helemaal jou ding? dan is deze noemer zeker jou ding, maak kennis met wereldkeuken's, de basis in de gewone keuken of zelfs een keuken vol verrassingen. 

Woensdag 15 Januari 2025

Van 13utot 17u

 

Voor onze eigen broodjes gebruiken we gist. We ontdekken de verschillende smaken van meel van tarwe, spelt en andere graansoorten. We experimenteren met zaden, noten en zelfs gedroogde vruchten ... Je komt te weten welke werkwijzen en smaken jou liggen. Onze broodjes rijzen en worden daarna gebakken. Zodra onze broodjes klaar zijn, kunnen we proeven. Echte warme bakkers nemen hun tijd.

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

Woensdag 15 januari 2025

Van 18u30 tot 21u30

 

Ben je een beginner in de keuken of heb je gewoon een passie voor koken maar mis je soms toch wat basis trucjes om het tot een goed einde te brengen? Van voorbereiding tot snijtechnieken zijn zeer belangrijk in een goede en veilige keuken maar niet altijd zo gemakkelijk, wij leren je het allemaal en zorgen dat er in de toekomst weinig tot geen vingers meer hoeven te sneuvelen en durft ja te zeggen om voor je vrienden, kleinkinderen of schoonmoeder te koken. 

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

Woensdag 15 januari 2025

Van 18u30 tot 21u30

 

Spaghetti, cannelloni, penne, ravioli, tagliatelle ... Wist je dat er meer dan 700 pastasoorten bestaan? Logischdat soms de twijfel toeslaat als je een bijpassende saus moet zoeken. In deze workshop proef je welke saus bijwelke pasta hoort. Complimentjes verzekerd aan tafel. Buon appetite!

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

 

Dinsdag 21 januari 2025

Van 18u30 tot 21u30

 

Ben je een beginner in de keuken of heb je gewoon een passie voor koken maar mis je soms toch wat basis trucjes om het tot een goed einde te brengen? Van voorbereiding tot snijtechnieken zijn zeer belangrijk in een goede en veilige keuken maar niet altijd zo gemakkelijk, wij leren je het allemaal en zorgen dat er in de toekomst weinig tot geen vingers meer hoeven te sneuvelen en durft ja te zeggen om voor je vrienden, kleinkinderen of schoonmoeder te koken. 

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

Dinsdag 28 januari 2025

Van 18u tot 22u

 

De Georgische keuken is zeer gevarieerd door beïnvloeding uit zowel Europese als Midden-Oosterse en omliggende West-Aziatische culinaire tradities. De Georgische keuken heeft een verscheidenheid aan gerechten met verschillende kruiden en specerijen. Elke regio heeft ook zijn eigen culinaire tradities, zoals de MingrelischeKachetische en Imeretischekeuken. Naast vleesgerechten is er ook een verscheidenheid aan vegetarische schotels.

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

Woensdag 29 januari 2025

van 18u tot 22u

 

Heerlijk een verse pannenkoek of wafel, toppings in overvloed en zowel hartig als zoet zeer lekker. Wij bieden jou een enorm aanbod aan hartige en zoete lekkernijen met toppings en vullingen om je vingers bij af te likken. Er zijn ook verschillende soorten meel en bloem waar je mee kan variëren en combinaties maken tot het oneindige.

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

Dinsdag 18 februari 2025

van 18u tot 22u

 

Heerlijk een verse pannenkoek of wafel, toppings in overvloed en zowel hartig als zoet zeer lekker. Wij bieden jou een enorm aanbod aan hartige en zoete lekkernijen met toppings en vullingen om je vingers bij af te likken. Er zijn ook verschillende soorten meel en bloem waar je mee kan variëren en combinaties maken tot het oneindige.

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

Woensdag 19 februari 2025

Van 18u30 tot 22u

 

Ontdek de geheimen van de Thaise keuken

‘Wun sen’ zijn glasnoedels, ‘tom’ betekent soep ‘en ‘kaeng’ staat voor kerrie. Begin alvast te oefenen, want in deze workshop overgieten we alle gerechten met een heerlijke ‘nam’ of saus uit Thailand.

Je leert de kneepjes om een volledig exotisch menu te bereiden: van soep, over voor-en hoofdgerecht, tot dessert. Laat het smaken

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

Dinsdag 25 februari 2025

Van 18u tot 22u

 

Elk seizoen heeft zijn geheimen, talenten en vooral lekkere groenten en fruit. Kom kijken en zie hoe we gaan toveren met al het lekkers dat de seizoenen te bieden hebben. Groenten, fruit, vlees, vis of zelfs vegan het past in elk seizoen.

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

Woensdag 26 februari 2025

Van 13u tot 17u 

 

Eclairs of roomsoezen hebben een rijke geschiedenis in de Franse patisserie. En wij leren de lekkerste soorten gewoon zelf maken! Van klassiekers met vanille- of koffievulling tot meer gewaagde creaties in verschillende smaken. En we versieren ze met originele en kleurrijke toppings.

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

Woensdag 26 februari 2025

van 18u30 tot 21u30

 

Gezond Zoet, Echt?!

Van ontbijt tot saus, topping of dessert, alles kan lekker zijn met een suikervervanger, maar is het wel gezond dan? Kan het ook gezond en zoet zijn en hoe dan?

Kom, leer en creeër samen met mij de leukste en lekkerste pure recepten. Waar jij onbeschaamd nog een tweede stuk of portie van kan nemen! ;-)

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

Dinsdag 4 Maart 2025

van 18u30 tot 22u

 

Italië, het land van de heerlijke aubergines, smaakvolle tomaten & gigantische courgettes.

En hoewel de nonna’s meestal veel tijd hebben, hoeft het koken er niet altijd lang te duren.

Tijdens deze workshop leer je zelf verschillende ovenschotels maken. Deze ovenschotels zijn snel, gemakkelijk & boordevol smaak. Ze zijn perfect op voorhand te maken zodat je ‘s avonds ze enkel nog maar af te bakken hebt in de oven.

Wij begeleiden jou van A tot Z tijdens het bereiden van de gerechten. Ondertussen word je ondergedompeld in tal van tips, tricks & weetjes over de keuken.

Na de inspanning volgt de ontspanning. Samen met je mede-koksschuif je de voetjes onder tafel en geniet je van je eigen creaties met een goed glas.

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

Woensdag 19 maart 2025

van 18u tot 22u

 

Wat is er gezelliger op een feestdag dan samen aan tafel gaan? Maar een uitgebreide menu maken, neemt best veel tijd in beslag. Pak je familiefeest eens op een andere manier aan en ga voor een gezellige (paas)brunch! Terwijl de kindjes paaseitjes zoeken, genieten de volwassenen van heerlijke gerechtjes die eenvoudig te maken zijn. Zowel liefhebbers van hartig als zoetebekjes komen aan hun trekken. En ook na Pasen kan je onze tips blijven gebruiken!

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

Dinsdag 25 maart 2025

Van 18u30 tot 21u30

 

Een poké bowl is de moderne en westerse variant op het Hawaïaanse gerecht poke. Het gerecht bestaat uit een kom (Engels: bowl) met verschillende fijngesneden ingrediënten die gescheiden naast elkaar op een sierlijke manier gerangschikt zijn en warm, lauwwarm of koud geserveerd worden, met daaroverheen een saus. Je hebt vast al eens van poké bowls gehoord. Die kleine, gezonde gerechten zijn echte energiebommen boordevol vitaminen. Je kan ze bovendien op verschillende manieren bereiden: : je varieert eindeloos met rijst, groenten, rauwkost, peulvruchten, dressings, in een veggie-, vlees-, of visvariant … Kortom, je stelt je bowl samen zoals jij het wil!

In deze workshop gaan we op culinaire wereldreis en maken we varianten van poké bowls, buddha bowls en burrito bowls. Zet je smaakpapillen op scherp!

Gezonde salades saai? Hell no! Een perfect samengestelde salade gaat nooit vervelen. Vis, vlees en veggie, het komt allemaal aan bod.

We werken af met overheerlijke en originele dressings. Do we need to say more?

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

Woensdag 26 maart 2025

Van 13u tot 16u30

 

Een Mezze is een klein hapje, dat in combinatie met andere mezedes wordt gegeten. Het is geen voorgerecht of onderdeel van een diner, maar een aparte eet-ervaring. Dit sluit ideaal aan bij heerlijk tapas en hapjes die wij al kennen maar we gaan ze net iets interessanter maken en met een unieke twist.

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

aWoensdag 26 maart 2025

Van 18u tot 22u

 

Voor onze eigen broodjes gebruiken we gist. We ontdekken de verschillende smaken van meel van tarwe, spelt en andere graansoorten. We experimenteren met zaden, noten en zelfs gedroogde vruchten ... Je komt te weten welke werkwijzen en smaken jou liggen. Onze broodjes rijzen en worden daarna gebakken. Zodra onze broodjes klaar zijn, kunnen we proeven. Echte warme bakkers nemen hun tijd.

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

Woensdag 2 april 2025

van 13u tot 16u30u

 

Wat is er gezelliger op een feestdag dan samen aan tafel gaan? Maar een uitgebreide menu maken, neemt best veel tijd in beslag. Pak je familiefeest eens op een andere manier aan en ga voor een gezellige (paas)brunch! Terwijl de kindjes paaseitjes zoeken, genieten de volwassenen van heerlijke gerechtjes die eenvoudig te maken zijn. Zowel liefhebbers van hartig als zoetebekjes komen aan hun trekken. En ook na Pasen kan je onze tips blijven gebruiken!

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

Woensdag 9 april 2025

van 18u tot 22u

 

Wat is er gezelliger op een feestdag dan samen aan tafel gaan? Maar een uitgebreide menu maken, neemt best veel tijd in beslag. Pak je familiefeest eens op een andere manier aan en ga voor een gezellige (paas)brunch! Terwijl de kindjes paaseitjes zoeken, genieten de volwassenen van heerlijke gerechtjes die eenvoudig te maken zijn. Zowel liefhebbers van hartig als zoetebekjes komen aan hun trekken. En ook na Pasen kan je onze tips blijven gebruiken!

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

Dinsdag 22 april 2025

Van 18u tot 22u 

 

Eclairs of roomsoezen hebben een rijke geschiedenis in de Franse patisserie. En wij leren de lekkerste soorten gewoon zelf maken! Van klassiekers met vanille- of koffievulling tot meer gewaagde creaties in verschillende smaken. En we versieren ze met originele en kleurrijke toppings.

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

Woensdag 23 april 2025

Van 13u tot 17u

 

Elk seizoen heeft zijn geheimen, talenten en vooral lekkere groenten en fruit. Kom kijken en zie hoe we gaan toveren met al het lekkers dat de seizoenen te bieden hebben. Groenten, fruit, vlees, vis of zelfs vegan het past in elk seizoen.

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

Woensdag 23 april 2025

Van 18u30 tot 21u30

 

Ben je een beginner in de keuken of heb je gewoon een passie voor koken maar mis je soms toch wat basis trucjes om het tot een goed einde te brengen? Van voorbereiding tot snijtechnieken zijn zeer belangrijk in een goede en veilige keuken maar niet altijd zo gemakkelijk, wij leren je het allemaal en zorgen dat er in de toekomst weinig tot geen vingers meer hoeven te sneuvelen en durft ja te zeggen om voor je vrienden, kleinkinderen of schoonmoeder te koken. 

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

Woensdag 29 april 2025

Van 18u30 tot 21u30

 

Spaghetti, cannelloni, penne, ravioli, tagliatelle ... Wist je dat er meer dan 700 pastasoorten bestaan? Logischdat soms de twijfel toeslaat als je een bijpassende saus moet zoeken. In deze workshop proef je welke saus bijwelke pasta hoort. Complimentjes verzekerd aan tafel. Buon appetite!

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

 

Woensdag 30 april 2024

van 18u tot 22u

 

Laat je van je sterkste kant zien en zet smorgens zonder enige moeite een heerlijk ontbijt op tafel zonder al te veel werk. Met een goede voorbereiding en een gezonde geest heeft je lichaam genoeg vitaminen binnen om een hele dag verder te kunnen, maak je graag een buffetje voor vrienden en familie of liever gezellig thuis met het gezinnetje, wij geven je tips om het onmogelijke mogelijk te maken.

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

Woensdag 7 mei 2025

Van 13u30 tot 16u30 

 

Een poké bowl is de moderne en westerse variant op het Hawaïaanse gerecht poke. Het gerecht bestaat uit een kom (Engels: bowl) met verschillende fijngesneden ingrediënten die gescheiden naast elkaar op een sierlijke manier gerangschikt zijn en warm, lauwwarm of koud geserveerd worden, met daaroverheen een saus. Je hebt vast al eens van poké bowls gehoord. Die kleine, gezonde gerechten zijn echte energiebommen boordevol vitaminen. Je kan ze bovendien op verschillende manieren bereiden: : je varieert eindeloos met rijst, groenten, rauwkost, peulvruchten, dressings, in een veggie-, vlees-, of visvariant … Kortom, je stelt je bowl samen zoals jij het wil!

In deze workshop gaan we op culinaire wereldreis en maken we varianten van poké bowls, buddha bowls en burrito bowls. Zet je smaakpapillen op scherp!

Gezonde salades saai? Hell no! Een perfect samengestelde salade gaat nooit vervelen. Vis, vlees en veggie, het komt allemaal aan bod.

We werken af met overheerlijke en originele dressings. Do we need to say more?

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

Woensdag 14 mei 2025

van 18u30 tot 21u30

 

Gezond Zoet, Echt?!

Van ontbijt tot saus, topping of dessert, alles kan lekker zijn met een suikervervanger, maar is het wel gezond dan? Kan het ook gezond en zoet zijn en hoe dan?

Kom, leer en creeër samen met mij de leukste en lekkerste pure recepten. Waar jij onbeschaamd nog een tweede stuk of portie van kan nemen! ;-)

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

Dinsdag 20 mei 2025

Van 18u tot 22u

 

De Georgische keuken is zeer gevarieerd door beïnvloeding uit zowel Europese als Midden-Oosterse en omliggende West-Aziatische culinaire tradities. De Georgische keuken heeft een verscheidenheid aan gerechten met verschillende kruiden en specerijen. Elke regio heeft ook zijn eigen culinaire tradities, zoals de MingrelischeKachetische en Imeretischekeuken. Naast vleesgerechten is er ook een verscheidenheid aan vegetarische schotels.

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

Woensdag 21 mei 2025

Van 18u tot 22u

 

Een Mezze is een klein hapje, dat in combinatie met andere mezedes wordt gegeten. Het is geen voorgerecht of onderdeel van een diner, maar een aparte eet-ervaring. Dit sluit ideaal aan bij heerlijk tapas en hapjes die wij al kennen maar we gaan ze net iets interessanter maken en met een unieke twist.

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

Dinssdag 27 mei 2025

Van 18u30 tot 22u

 

Ontdek de geheimen van de Thaise keuken

‘Wun sen’ zijn glasnoedels, ‘tom’ betekent soep ‘en ‘kaeng’ staat voor kerrie. Begin alvast te oefenen, want in deze workshop overgieten we alle gerechten met een heerlijke ‘nam’ of saus uit Thailand.

Je leert de kneepjes om een volledig exotisch menu te bereiden: van soep, over voor-en hoofdgerecht, tot dessert. Laat het smaken

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

Woensdag 4 juni 2025

Van 13u30 tot 16u30

 

Ben je een beginner in de keuken of heb je gewoon een passie voor koken maar mis je soms toch wat basis trucjes om het tot een goed einde te brengen? Van voorbereiding tot snijtechnieken zijn zeer belangrijk in een goede en veilige keuken maar niet altijd zo gemakkelijk, wij leren je het allemaal en zorgen dat er in de toekomst weinig tot geen vingers meer hoeven te sneuvelen en durft ja te zeggen om voor je vrienden, kleinkinderen of schoonmoeder te koken. 

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

Woensdag 4 april 2025

Van 13u tot 17u

 

Elk seizoen heeft zijn geheimen, talenten en vooral lekkere groenten en fruit. Kom kijken en zie hoe we gaan toveren met al het lekkers dat de seizoenen te bieden hebben. Groenten, fruit, vlees, vis of zelfs vegan het past in elk seizoen.

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol

Woensdag 11 juni 2025

Van 14u tot 18u

 

Macarons worden gemaakt op basis van eiwit en amandelen, waar je dan kleurtjes aan kan toevoegen om een mooi kleuren pallet te verkrijgen. Ook de vullingen kunnen kleurrijk en smakelijk zijn, zo maken we bijvoorbeeld een klassieke boter crème, een citroenvulling, marshmallow – macaronbeertjes of wat dacht je van hartige Macarons met geitenkaas of balsamico, wasabi. Ontdek alles over macarons en zijn bereidingen in deze workshop.

 

Locatie: Gibbo Galbergen - Don Boscostraat 39 - 2400 Mol